MENU

      ARAŠÍDOVÝ KRÉM

      Oblíbený krém je v pravé podobě bohatý na nenasycené mastné kyseliny, které příznivě působí na srdce. Jde také o významný zdroj proteinu, vhodný hlavně pro vegetariány, kteří do své stravy potřebují zařadit více bílkovin. Dvě polévkové lžíce arašídového krému obsahují až 8 gramů proteinu a 2 až 3 gramy vlákniny. Krém má i spoustu vitamínů, mimo jiné E či B3 – niacin –, a také minerálů, třeba železo nebo draslík.  Arašídy, které jsou ve skutečnosti luštěniny, jsou spojovány především s nižším rizikem výskytu srdečních onemocnění, rakoviny a tím pádem i předčasné smrti. Obsahuje ve velké míře kyselinu listovou, která pomáhá chránit mozkové buňky, zlepšuje paměť a soustředění.

 Složení: 100% pražené arašídy ( podzemnice olejná)

Usazenina oleje na povrchu je přirozený jev, stačí promíchat. Výrobek může obsahovat stopové množství ostatních skořápkových plodů.

100% bez palmového oleje, emulgátorů a konzervantů
100% přírodní složení bez přidaného rafinovaného cukru

       MANDLOVÝ KRÉM

       Mandlový krém je z ořechových másel nejzdravější. Adekvátní příjem hořčíku ze stravy přispívá svými příznivými účinky ke snížení únavy a vyčerpání, udržuje normální funkci bílkovin a svalové syntézy. Tuky, které obsahuje, jsou však rostlinné a nenasycené a ty jsou našemu zdraví naopak prospěšné! Proto je mandlový krém dokonce zdravější než máslo z mléka. Kromě tuků je však mandlový krém také hodnotným zdrojem bílkovin a dalších látek. Obsahuje například vitaminy E, B1 a B3, koenzym Q10, kyselinu listovou, hořčík a fosfor. Je jak vysokým zdrojem bílkovin, tak velmi hutným zdrojem kalorií pro doplnění vaší energie. Mandle, z nichž se vyrábí tento mandlový krém, jsou pražené v jejich přirozené hnědé slupce. Perfektní využití má jako přídavek do koktejlů, jak ovocných tak proteinových koktejlů, skvělé dochucení se kterým získáte lahodnou ořechovou příchuť + všechny nutriční benefity.

 Složení :  Pražené mandle neloupané

 Usazenina oleje na povrchu je přirozený jev , stačí promíchat. Výrobek může obsahovat stopové množství arašídů a ostatních skořápkových plodů.

100% bez palmového oleje, emulgátorů a konzervantů
100% přírodní složení bez přidaného rafinovaného cukru

  SLUNEČNICOVÝ OLEJ

     Klasika, která nechybí asi v žádné domácnosti. Klasický olej, který používá na vaření většina z nás. Slunečnicový olej však netřeba zatracovat a považovat pouze za levnou náhradu kvalitnějších olejů.  I výtažek ze slunečnicových semínek je zdraví prospěšný a v použití na studeno vhodný k prevenci při problémech kardiovaskulárního rázu, problémech se štítnou žlázou a také při zvýšeném cholesterolu. Tento rostlinný olej se vyrábí ze semen slunečnice. V domácnostech se používá většinou jen na běžné vaření či pečení. I v Česku se již zabydluje trend, používat na studenou kuchyni olivový, nebo jiný olej.   Pokud však máte po ruce kvalitní nerafinovaný a za studena lisovaný slunečnicový olej, klidně jej můžete používat ve studené kuchyni.

BLAHODÁRNÉ ÚČINKY:

  • na prevenci před srdečně-cévními onemocněními
  • při zvýšené hladině cholesterolu v krvi
  • při problémech s kůží
  • při problémech se sliznicí
  • příznivě působí na nervový systém
  • stimuluje látkovou výměnu
  • vhodný při ateroskleróze

 Léčí: bolesti hlavy, zánět průdušek, bolest zubů, trombóza, artritida, chronické poruchy krve, ochrnutí, ekzémy, žaludeční vředy, ledviny a střevní onemocnění, zánět mozku, onemocnění žen, rakovina, onemocnění jater, poruchy spánku, srdeční infarkt. 

Je dávno známo, že mastná strava bohatá na tuky, není pro lidské zdraví příliš vhodná. A to platí dvojnásob zejména u starších lidí. Vědci totiž přišli na to, že u žen po menopauze je v souvislosti s častou konzumací nenasycených mastných kyselin (které obsahuje většina olejů) i vyšší riziko onemocnění rakovinou prsu. U pánů je to zas zvýšené riziko rakoviny prostaty.

       LNĚNÝ OLEJ

      Lněná semínka jsou nejbohatším zdrojem rostlinných látek lignanů, které mají protibakretiální, protirakovinné, protivirové schopnosti. Len obsahuje vitamíny A, B, K, E, F, množství polynenasycených a mononenasycených, nasycených mastných kyselin.  Jsou to nejvzácnější Omega-3<>, Omega-6 a Omega-9, ty najdeme i v jiných olejích: v řepkovém, slunečnicovém, sójovém, hořčicovém a olivovém. Ale jedině ve lněném oleji množství a poměr Omega-3 vyhovuje lidské potřebě – to je opravdový dar přírody.  Lněný olej obsahuje 2-krát více Omega-3 v porovnání s rybím tukem. Tato mastná kyselina napomáhá lepší činnosti buněk a přenosu nervových impulzů. Len upravuje hladinu cholesterolu, zvyšuje množství prospěšného (HDL), snižuje množství škodlivého (LDL). 

   ÚČINKY LNĚNÉHO OLEJE:

  • detoxikuje krevní a cévní systém, trávicí a vylučovací systém
  • při onemocnění jater
  • při poruchách štítné žlázy
  • obsahuje 70% kyseliny linolenové (je velmi důležitá pro vyvíjející se organismus – byla potvrzena i v mateřském mléce
  • doporučuje se pro malé děti a ženy během těhotenství
  • právě kyselina linolenová podporuje činnost mozkových buněk
  • při diabetes
  • zvyšuje účinnost endokrinního systému
  • reguluje metabolismus tuků
  • doporučen pro léčbu rakoviny
  • dietní výrobek
  • při revmatických zánětech

         DÝŇOVÝ OLEJ

  • Dýňový olej obsahuje cca 18 % nasycených a přes 70 % nenasycených mastných kyselin. Působí příznivě na krevní oběh a na žlázy s vnitřní sekrecí. Dýňový olej také mírní potíže spojené s benigní hyperplasií prostaty. Z vitamínů jsou v dýňovém oleji nejvíce zastoupeny vitamíny skupiny B, C, a E. Dále obsahuje hořčík, vápník, železo, draslík… Prostě je zdravý. Dýňový olej má vysoký obsah zonku, díky kterému vitalizuje celé tělo.  Pro svůj vysoký obsah minerálních látek byl nazýván „lékárna v kostce“.

     Blahodárné účinky na lidský organismus:

  •  

    • zmírňuje problémy s prostatou
    • podporuje srdečně – cévní systém
    • detoxikuje
    • léčí nervový systém
    • přispívá k posílení imunity
    • zlepšuje metabolismus tuků
    • přispívá k normální hormonální rovnováze
    • snižuje nechutenství
    • má antioxidační schopnosti
    • chrání játra
    • posiluje chuť k sexu
    • působí proti zánětům kůže
    • užívá se jako stimulátor energie

    Tepelné zpracování dýňového oleje se nedoporučuje.

    • má jemnou chuť a aroma
    • dá jídlu nečekanou a jedinečnou příchuť
    • dnes známý v mnoha evropských kuchyních
    • často se používá k dochucení obilovin,rýže, salátů, těstovin
    • na dušenou zeleninu, pečené brambory, bramborovou kaši
    • do polévek, do zeleniny: hrách, fazole a čočka
    • při konečné přípravě masa nebo ryb ochutíme několika kapkami dýňového oleje – pokrm tak získá unikátní zlatavou barvu

     

 

 

 

 

Fotogalerie

arašídový krémmandlový krémDatlové tyčinkyoříškové a arašídové krémybanánové a datlové tyčinky